10 Ocak 2015 Cumartesi


365 Günün Tao’su 
10 Ocak

FELAKET
Dilsiz kara gece
Aniden beliren ateş
Yıkım

Felaket gelip çatacağı zamanı kendi bilir. Öylesine baskındır ki, onu kabul etmekten başka yapacağımız bir şey yoktur. Yaşamımızın, işimizin, düşünce yapımızın gidişini değiştirir. Felaketler karşısında öfkelenmek karşı konulmaz bir şey olsa da bunun pek bir faydası yoktur. Ölümcül bile olsa, felaketin bize kötülük getirdiğini söyleyemeyiz. Yine aynı şekilde planlarımızı bozdu diyemeyiz: Tek bir hareket günün gidişini değiştirir.

Felaket doğaldır. Tanrıların laneti olmadığı gibi, ceza da değildir. Felaket, güçlerin birbiriyle etkileşiminden kaynaklanır: deprem topraktaki basınçtan, fırtına rüzgar ve yağmurdan, yangın kazara bir kıvılcımdan çıkabilir.

Büyük bir felaketin arkasından hemen sorarız “Neden?” diye, ancak batıl inançların zoraki kabullerle işe karışmasın izin vermemeliyiz. Yıkım yerinde gezen hiçbir tanrı yoktur.

Felaketlerin bizi derinden değiştirmesi mümkündür, ancak geçip gidecektir onlar. Biz, derin kanılarımıza, sağlam ve samimi inançlarımıza bağlı kalmalı, amaçlarımızı hatırlamalıyız. Kül olarak kalmak da anka olmak da bize bağlıdır.

Alıntı: 365 Günün Tao’su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder