2 Ocak 2015 Cuma


365 Günün Tao’su 
2 Ocak

YIKANMA
Gündoğumunda yıkanırken
Düşlerini de yıkayıp arıt.
Koru içindeki Tanrıları
Ve arındır öz ruhunu.
Arınma, tüm çalışmaların başlangıcıdır. Önce bedenin temizlenmesi gelir. Bedeni yadsımak için değil, arındırmak içindir bu… Temizlenmek, ilahi olanı duyumsamamıza yardım eder.

Düşlerini yıkayıp arıtmak, yalnızca uyku anlarındaki yanılsama ve kaygılardan değil, uyanık haldeki yanılsama ve kaygılardan da kurtulmamız gerektiğini ifade etmenin bir başka yoludur. Tüm yaşam bir düştür, bu yalnızca yaşamın orada olmamasından değil, her birimizin ona farklı anlamlar yüklemesindendir. Kendimizi bu alışkanlıktan kurtarmalıyız.

Temizlenme sırasında doğal olarak içe bakarız. Bedende 36000 tanrı ve tanrıçanın olduğuna inanılır. Eğer sürekli olarak kötü şeyler yer, kendimizi zehirler, içimizde ve dışımızda pisliğin birikmesine izin verirsek bu tanrılar tiksinerek bizi terk ederler.

Diğer yandan asıl ilgimiz beden tapınaklarımızın kutsal varlıklarından öteye geçmeli, evrensel BİR OLAN’a yönelmelidir. Karartıcı kir tabakalarını temizleyip, bedensel sorunlardan ve yanlış kanılardan kurtulduktan sonra içteki TEK OLAN’a ulaşabilmek için tanrıları da temizlemeliyiz.

Alıntı: 365 Günün Tao’su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder